Veelgestelde
Vragen

+ Wat is BUMA en waarom moet ik dat afdragen als ik een artiest boek?

 

Muziek is het rechtmatig eigendom van componisten en tekstschrijvers. Wie tekst en/of melodie wil gebruiken, hoort daar een vergoeding voor te betalen. Organisatie BUMA/STEMRA te Hoofddorp incasseert en verdeelt die vergoedingen onder de aangesloten muziekauteurs en -uitgevers. Een ingewikkeld proces als je bedenkt dat er tienduizenden muziekgebruikers zijn en miljoenen aangemelde muziek creaties. Maar Buma/Stemra doet meer, zoals o.a. bescherming van het muziekauteursrecht en ondersteuning van het Nederlands muziekproduct. Buma gaat over het openbaar ten gehore brengen van mechanische of live muziek in welke locatie dan ook alsmede radio- en tv-uitzendingen. Stemra gaat over het verveelvoudigen van muziek. Denk aan de productie van cd’s en dvd’s. Samen regelen Buma en Stemra de voorwaarden voor andere toepassingen zoals o.a. muziek op internet. Voor muziekgebruik op podia en tijdens evenementen stelt BUMA het tarief vast op basis van het totaalbedrag aan uitkoopsom(men) waarbij de omvang van de locatie waar muziek te horen is wellicht van belang kan zijn voor uw betaling. Let wel op; het bedrag wat je voor Buma aan ons als boekingskantoor afdraagt is een voorschot. Als je ook kaarten verkoopt voor je evenement moet je mogelijk een aanvullend bedrag aan Buma betalen. Uitzonderingen zijn o.a. muziek tijdens besloten evenementen met een privé karakter zoals bruiloften, jubilea of verjaardagen.

 

+ Zit er geluid bij als ik een artiest boek ?

 

Op het contract en op de website vind je de termen zoals A/M(monitor)set terug. Maar wat betekent dit nu? Een A-set is zaalgeluid tot circa 250-350 personen. Dit aantal is een schatting en afhankelijk van een aantal factoren zoals binnen of buiten, wel of geen podium, kerk of theater etc. Een M(monitor)set is geluid voor de artiest zelf. Tegenwoordig werken de meeste artiesten met in-ears (dopjes in hun oren) maar soms komen artiesten nog met monitoren (lage boxen) die op het podium geplaatst worden. Indien een optreden alleen met M-set is, is zaalgeluid dus niet inclusief.

 

+ Hoe kan ik jullie bereiken bij eventuele calamiteiten?

 

Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 te bereiken op telefoonnummer 088-9880000. In geval van nood zal deze buiten kantooruren zijn doorgeschakeld naar een mobiel nummer van één van onze medewerkers. Buiten kantoortijden nemen we informatie- en boekingsaanvragen in behandeling per e-mail; agency@rocket.nl. Deze worden de eerstvolgende werkdag opgepakt. Bij overmachtsituaties als bijvoorbeeld ziekte van de artiest zullen wij er alles aan doen om binnen alle redelijkheid een gelijkwaardige plaatsvervanger te vinden als dat wenselijk is. Je hebt als opdrachtgever bij een overmachtsituatie als deze het recht om de opgemaakte overeenkomst te ontbinden en Rocket zal dan de reeds betaalde factuur crediteren. Heb je zelf een overmachtsituatie neem dan contact met ons op. Let op; een tegenvallende kaartverkoop valt niet onder overmacht en is géén geldige reden om (kosteloos) te kunnen annuleren.

 

+ Kan ik promotiemateriaal ontvangen?

 

Op onze site is van iedere artiest een presskit beschikbaar. Deze bevat digitaal promotiemateriaal, zodat je deze kunt gebruiken voor eigen posters of uitingen op social media. Fotokaarten en dergelijke zijn er doorgaans niet meer. Let op: veel artiesten zijn beschermde merken, dit betekend dat je niet zomaar foto’s, logo’s en merknamen mag plaatsen in promotie uitingen zonder schriftelijke toestemming. Lees goed de bijbehorende rider welke altijd meegestuurd wordt met een contract.

 

+ Ik heb een (privé)verzoek aan een artiest, kan ik contact met hem/haar/hun krijgen?

 

Onze artiesten ontvangen dagelijks diverse verzoeken zoals een persoonlijke videoboodschap, een keertje bellen, of ze langs kunnen komen voor een bakkie koffie, een foto/handtekening verzoek of een voor een gratis optreden. Het is niet mogelijk om hier gehoor aan te geven. Voor ons en de artiest zijn alle verzoeken even bijzonder en we hebben daarom afgesproken hier geen onderscheid in te maken. Heb je een specifieke vraag of verzoek betreft een geboekt optreden dan kan je deze bij ons neerleggen. We kijken er dan naar en koppelen het naar je terug.

 

+ Is de prijs op de site incl. of excl. BTW?

 

De genoemde prijs (gage) op de site is excl. BTW. Doorgaans is het BTW-tarief altijd 9% over de prijzen die op onze website staan vermeld. In een heel enkel geval zal dit 21% bedragen maar dit vermelden we er dan extra bij.