OG3NE wint Nederlands-Vlaams muziekprogramma en released nieuwe track!

 In ‘Tulpen uit Antwerpen’ gaat de Vlaamse tv-zender Play4 opzoek naar dé Nederlandstalige cover van 2023. Tal van Nederlandse en Belgische artiesten doen mee aan ‘Tulpen uit Antwerpen’ en coveren een echte oorwurm van hun taalgenoten.

Songs van vroeger en nu, die over alle generaties heen mensen verbinden, dat is waar het in ’Tulpen uit Antwerpen’ om draait. Een keur aan artiesten waaronder Tino Martin, Kriss Kross Amsterdam, Eva Simons, Jeroen van der Boom, Rene Froger, Bizzey, Douwe Bob, Clouseau, Belle Perez, Helmut Lotti, Karen Damen, Willy Sommers, Bart Peters en Christoff de Bolle doen een gooi naar de beste cover. Alles kan en mag binnen alle mogelijke genres, zolang het maar een Nederlandstalig nummer is.

OG3NE kiest het nummer ‘Koning Liefde’ van Tourist Lemc. Een volkszanger-hiphopper met een lied met een tegendraadse boodschap. In het origineel dat in 2015 is uitgebracht, zingt de Belgische muzikant in dialect over het maken van fouten, het leerproces en zelfreflectie. Want ben je wel tevreden met hoe je op dit moment in het leven staat?

De dames zagen het lied als een enorme uitdaging met veel potentie. Door de toevoeging van de meerstemmigheid, het stukje herschrijven en produceren weet OG3NE er een volledig eigen draai aan te geven waarbij de strekking en betekenis van het lied niet verloren gaan. Met een eigentijdse versie weten zij eenieder te verbazen en te overtuigen en worden zij in de finale tot de winnaressen uitgeroepen van ‘Tulpen uit Antwerpen 2023’.

Vanaf vandaag is het nummer overal te beluisteren! Nog een laatste boodschap, vergeet niet dat we alleen maar kunnen geven wat we te bieden hebben, want met de liefde onderhandel je niet!