Billy Dans Laat Effe nieuwe muziek horen!

Billy Dans, bekend van zijn uptempo singles ‘Beach Vibe’, ‘Ontspanje’ en ‘IBIZA’ samen met Donnie, laat een nieuw geluid horen. Met zijn nieuwe single ‘Laat Het Effe’ laat Billy zichzelf van een kwetsbare kant zien en horen. Een kant die maar weinig mensen van hem kennen. “Eigenlijk maak ik dit soort liedjes normaal gesproken voor andere artiesten, maar bij deze voelde ik gewoon dat ik hem zelf moest uitbrengen, omdat het autobiografisch is”, aldus Billy Dans.

De Amsterdamse zanger is zich er zeer van bewust dat het heel normaal is om, met name online en op social media, alleen de positieve en leuke dingen uit het leven te delen. Toch kent het leven soms ook moeilijke periodes die vaak stilgehouden worden, omdat iemand zich hiervoor schaamt. “Ik ken veel mensen waarbij iedereen zal denken dat diegene gelukkig is en waarbij alles perfect lijkt, maar diep van binnen worstelen ook zij met problemen en zijn ze wellicht ongelukkig. Iedereen maakt wel eens iets mee in zijn leven waardoor je een ‘klap’ te verwerken krijgt. Dan is het de vraag hoe je hiermee omgaat”.

Billy heeft zelf ook te kampen gehad met vluchtgedrag. “Ik ging bepaalde middelen gebruiken om mezelf te verdoven. Ik ging veel uit, ik dronk vaak en ik gebruikte regelmatig drugs. Eerst werkte dit vluchtgedrag, maar uiteindelijk ging ik me hier alleen maar slechter door voelen en kreeg ik zelfs angst- en paniekaanvallen”. Het inspireerde hem om de studio in te duiken en al zijn gevoelens in een track te verwerken. “Natuurlijk is dit vanuit mijn gevoel geschreven, maar ik denk dat de tekst voor veel mensen herkenbaar is. Ik zou het erg mooi vinden als ik met dit liedje mensen kan inspireren om over hun gevoelens te durven praten.”