Jimi Bellmartin

  Exclusief te boeken bij Rocket

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel:
+31 (0) 418 57 60 85

Jimi Bellmartin keeps the soul alive! Soulkanon Jimi Bellmartin werd in 2018 de eerste grote winnaar van de RTL4-kijkcijferhit ‘The Voice Senior’. De rasvocalist was al weken topfavoriet. Al bij de eerste noten van zijn blind-audition ‘James Browns ‘It’s A Man’s World’ draaiden alle coaches hun stoel in één klap om. Kijkers lieten social-media ontploffen en binnen korte tijd werd zijn auditie door ruim 2 miljoen mensen op Youtube bekeken. Reacties op Youtube, van over de hele wereld, roemen zijn doorleefde rauwe en unieke stemgeluid. ‘James Brown is Alive!’.

Soulman Jimi Bellmartin blies in de finale werkelijk iedereen omver met twee hem op het lijf geschreven nummers ‘To Love Somebody’ (Bee Gees) en ‘Stand By Me’ (Ben E. King). Moeiteloos haalde hij met mijn rauwe en doorleefde soulvoice de lastigste noten.

Jimi Bellmartin zingt al heel zijn leven. Als guest-leadzanger van diverse gerenommeerde soulorkesten zoals ‘The Swinging SoulMachine’ reisde hij jaren door Europa. Ook in achtergrondkoren van grote sterren als Percy Sledge en The Trammps was hij met regelmaat te vinden. In 1993 complimenteerde zijn grote voorbeeld, The Godfather of Soul, James Brown hem met zijn unieke stemgeluid.

Zijn grote doorbraak kwam er echter nooit, door familieomstandigheden zette Jimi zijn muziek carrière in de jaren ’80 op een laag pitje. Tot nu! Met spectaculaire optredens veroverde hij de harten van de miljoenen tv kijkers en won glansrijk de finale van de eerste ‘The Voice Senior’ in de wereld.

Momenteel werkt hij hard aan zijn EP welke later dit jaar gereleased zal worden. Single release staat gepland voor 2020. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan een uitgebreide promotiekalender (incl. diverse tv optredens) en zijn theatertournee ‘BEST OF SOUL CLASSICS’.

Presskit & Biografie

Downloaden

Bekijk op social

Facebook Jimi Bellmartin Instagram Jimi Bellmartin

Gerelateerde artiesten

Berget Lewis

Ruth Jacott