Grant and Forsyth

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel:
+31 (0) 418 57 60 85

Julie Forsyth en Dominic Grant ontmoetten elkaar voor het eerst in de jaren ’70, toen ze deel uitmaakten van de zeer succesvolle Engelse vocal groep ‘Guys’ N ‘Dolls. Hun eerste single ‘Whole Lotta Loving’, werd uitgebracht in maart 1975 en was direct een enorme hit. En er volgden meer successen; ‘You Don’t Have To Say You Love Me’, ‘Angel of the Morning’, ‘Mamacita’ en ‘I’ve got the Fire in Me’, ‘Broken dreams’. De groep toerde rond de wereld en werkte met alle grote namen in de showbizz, maar het hoogtepunt was wel het optreden in het voorprogramma van Frank Sinatra in de New Festival Hall in Londen.

In 1985 viel de groep uiteen maar Dominic en Julie besloten om samen door te gaan onder de naam ‘Grant & Forsyth’. De eerste paar jaar waren moeilijk maar dat veranderde in 1988 toen ze de hitlijsten bestormden met hun eigen versie van de Walker Brothers ‘The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore’ die was gemixed met “Be My Baby’ van The Ronettes. Julie had ook succes als songwriter. Ze schreef het nummer ‘Go’, dat tweede werd op het Eurovisie Songfestival. Het nummer verloor met 1 punt van de Zwitserse inzending, gezongen door de toen nog onbekende Celine Dion.

1990 was het keerpunt toen Grant & Forsyth met Peter Koelewijn gingen samenwerken en de nieuwe richting werd country & western. Het eerste album, ‘Country Love Songs’ werd platina in Nederland. Dit enorme succes werd gevolgd door een reeks van ‘Country Love Song’ albums die allemaal de gouden en platina status behaalden.

Tot op heden hebben Julie en Dominic meer dan 3 miljoen albums verkocht in Nederland alleen al, waardoor ze het meest succesvolle Country Music Duo in Europa zijn. In mei 2013 waren Grant & Forsyth te gast tijdens de ‘Toppers’ concerten in de Amsterdam Arena. Ze maakten een tv-special voor Omroep MAX wordt uitgezonden en maakten een uitgebreide theatertour.

Een optreden van Grant & Forsyth heeft uiteraard een Country & Western tintje… maar ook de nostalgische Guys ‘n’Dolls komen natuurlijk aan bod. Haal je hart op… Yee-ha!!Presskit & Biografie

Downloaden

Bekijk op social

Facebook Grant and Forsyth Instagram Grant and Forsyth