Alides Hidding

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel:
+31 (0) 418 57 60 85

Met zijn band “Time Bandits” schoot Alides Hidding in de tachtiger jaren naar een grote hoogte in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal van zich horen. In 1981 scoorden de Time Bandits een grote dancehit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam.

In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en het vijfvoudige in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10.

In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10. Ook internationaal breekt deze band door. De single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie. De Time Bandits vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland. In 1984 bereikt de single “Reach Out” de top 40 en in 1985 werd een hit gescoord met “Endless Road”. Tussendoor vertrekt Alides naar de Verenigde Staten waar hij op uitnodiging van de zeer talentvolle Dan Hartman nummers gaat schrijven.

In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit. En in 1986 wordt de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” een hit. In de loop van dit jaar gaat de band regelmatig op tournee naar andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Portugal.

In 1987 vertrekt Alides wederom naar Amerika om samen met Dan Hartman aan nieuw materiaal te werken.

Het resultaat waren de singles “We’ll be dancing”, “Wildfire” en het album “Can’t Wait For Another World”. Na vier succesvolle albums, besluit Alides Hidding in 1989 voorlopig een punt te zetten achter de Time Bandits.

Alides Hidding, zanger, gitarist en songwriter verhuist naar Los Angeles, Verenigde Staten, waar hij o.a. songs schrijft voor artiesten als Jennifer Rush, Helen Schneider, Trini Lopez en The Nylons, in samenwerking met andere componisten als Dan Hartman (Relight my fire), Charlie Midnight en Dwayne Hitchings. Daarnaast scheef hij de muziek voor de kindertekenfilmserie “Star Street”.

Alides Hidding anno nu

Alides Hidding treedt nog steeds op en zijn muziek blijft en nog steeds veel beluisterd via de digitale kanalen. In 2021 gaat Nederland en België opnieuw kennis maken met Alides Hidding door zijn deelname aan het beste muziekprogramma van Nederland – Beste Zangers. Alides bewijst in het programma zijn uitzondelijke muzikale kwaliteiten. Met zijn virtuoze gitaarspel en zang is hij dè verrassing van het seizoen. Listen to the man with the golden voice: met de Time Bandits of solo

Presskit & Biografie

Downloaden

Bekijk op social

Facebook Alides Hidding Instagram Alides Hidding

Gerelateerde artiesten