René Froger

Rene Froger op uw feest of evenement? Een gegarandeerd succes! Want bijgestaan door zijn prachtige Frogettes zorgt hij voor ruim een half uur feest der herkenning. Alle grote hits komen voorbij en het publiek zingt beslist uit volle borst enthousiast mee….. Alles kan een mens gelukkig maken!

Het zingen is Rene Froger met de paplepel ingegoten. Zijn ouders Jan en Mien traden samen op als duo. Jan Froger had destijds een café in de Staatsliedenbuurt en de jonge Rene Froger zong hier regelmatig. Na het winnen van een talentenjacht mocht hij met Ted de Braak en Mini & Maxi op pad en kreeg de smaak te pakken!

Het eerste album waarmee Rene de tipparade bereikte was Love leave me. Het jaar erop stond zijn single Winter in America op nummer 10 in de Top 40. Zijn eerste gouden plaat nam hij in 1988 in ontvangst. En toen werd het 1989. Dit zou het jaar worden waarin het leven van Rene Froger voor altijd zou veranderen. Het nummer Alles kan een mens gelukkig maken werd een mega hit. De single ging 300.000 keer over de toonbank en leverde een drievoudige platina status op.

 

Lees verder

 

In 1992 trekt Rene Froger door het land met een theatertour. De reeks concerten sluit hij af met een optreden in Ahoy. Binnen een mum van tijd is het concert uitverkocht en ook een tweede en derde concert en zelfs een vierde! Een mooie gelegenheid om zijn 5-jarig jubileum te vieren. In het kader hiervan brengt Rene Froger het verzamelalbum Sweet hello’s and sad goodbyes uit. Mede dankzij zendtijd tijdens Oud en Nieuw wordt het album een daverend succes. Met maar liefst vijf keer platina is het één van de best verkochte albums uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.
Het gaat Rene Froger voor de wind. Zijn cd The power of passion wordt in de voorverkoop al bekroond met een gouden plaat. Niet lang daarna krijgt hij uit handen van niemand minder dan Céline Dion een Edison award voor beste zanger en beste album. In 1994 staan er tien concerten in Ahoy op het programma. Ze zijn binnen enkele uren allemaal uitverkocht.

En dan, in 2005, vormt Rene samen met Gerard Joling en Gordon De Toppers. De shows in de Amsterdam Arena blijken een groot succes en De Toppers wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen. Door de jaren heen wijzigt de samenstelling zo nu en dan, maar Rene Froger is er altijd bij. De Toppers krijgen in 2009 een nieuwe uitdaging voor hun kiezen. Met het nummer ‘Shine’ gaan ze Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev. Helaas komt het nummer niet door de voorrondes heen, maar geschitterd hebben de mannen wel in hun opvallende outfits…
Op 5 november 2010 is er reden voor een feestje. Ter ere van zijn vijftigste verjaardag wordt in Carré een avondvullend programma georganiseerd. Bekende artiesten brengen tijdens dit evenement liedjes van Rene Froger ten gehore. Een dag later wordt Rene Froger bij het tv programma RTL Boulevard in het zonnetje gezet. Uit handen van Jeroen van der Boom neemt hij een Lifetime award in ontvangst. Froger verkocht meer dan vijf miljoen platen en behoort daarmee tot de bestverkochte artiesten van Nederland.

In 2012 bracht Froger zijn tweede EK-hit Samen uit. Op 16 mei 2012 bereikte het de eerste plek in de Single Top 100. Dit is sinds Alles kan een mens gelukkig maken in 1989 zijn tweede nummer 1-hit.
Op 28 juni 2014 bereikte zijn WK-hit Juich Voor Nederland de eerste plaats in de Single Top 100. Deze single werd gebruikt voor een reclamecampagne voor supermarktketen Jumbo, in samenwerking met stylist Roy Donders. Dit betekent de derde nummer 1-hit voor Froger.
Froger ging in 2015 en 2016 met zijn nieuwe toer Rene Froger, 30 jaar hits weer de theaters in. In 2021 bracht Froger Bon Gepakt uit met rapper Donnie. Naast zijn muziekcarrière is Froger een veelgevraagde TV persoonlijkheid. Hij heeft enkele gastrollen gespeeld in bijvoorbeeld Baantjer, Filmpje, Wat Als? en Zeg ‘ns Aaa. Ook was hij te zien meerdere televisieprogramma’s als Streetlab, Ik Hou Van Holland, Moppentappers. Groeten uit 19xx, Toppers in de Sneeuw en Toppers: De weg naar de ArenA. Als jurylid heeft hij meegewerkt aan The Sing-Off, De beste zangers van Nederland en Topper Gezocht!

In november 2008 ging de realityserie De Frogers: Effe geen cent te makken van start. Hierin werden Froger en zijn gezin gevolgd, terwijl ze een maand lang deden alsof ze van van een bijstandsbudget leefden. Het doel hiervan was om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de Voedselbank, een organisatie waar Froger nog steeds actief voor is. Op 11 december 2008 werd op RTL 4 een door Linda de Mol gepresenteerde finale uitgezonden, waarmee ruim twee miljoen euro werd opgehaald. Het liedje uit deze serie, “De zon schijnt voor iedereen”, werd een hit.

Op 22 oktober 2009 waren de Frogers opnieuw op televisie met het programma De Frogers: Helemaal Heppie om geld op te halen voor stichting Heppie, die zich inzet voor kinderen die vanwege armoede niet op vakantie kunnen.

  • Prijs: Op aanvraag

  • Duur: 1 x 30 minuten

Video

Nieuws

Een nieuw hoofdstuk: We Will Rocket!

Rocket, Dutch Event en Aangenaam Evenementen hebben besloten om hun activiteiten gezamenlijk voort te zetten. Daarmee ...

Read More back-arrow

Billy Dans Laat Effe nieuwe muziek horen!

Billy Dans, bekend van zijn uptempo singles ‘Beach Vibe’, ‘Ontspanje’ en ‘IBIZA’ samen met Donnie, laat ...

Read More back-arrow

John West & Jan Smit bouwen hun eigen feest!

Het jaar 2022 was voor John West een top jaar! Eindelijk kon er weer opgetreden worden, ...

Read More back-arrow