Marga Bult

In 1981 werd Marga gekozen door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen als de nieuwe leadzangeres van de meidengroep Babe, als vervanger van Gemma van Eck. In deze periode werd ze bekend onder de naam Marga Bult. Babe scoorde 16 hits. Ze toerden internationaal veel naar onder andere Indonesië, Maleisië, Libanon, door voormalige Oostbloklanden en heel Europa. De groep ging in juni 1986 uit elkaar.

In 1987 vertegenwoordigde Bult – inmiddels solozangeres – Nederland onder het pseudoniem Marcha op het Eurovisiesongfestival met het lied: Rechtop in de wind. Op het songfestival liet ze haar naam eenmalig spellen als Marcha, om het voor buitenlandse jury’s makkelijker te maken haar naam uit te spreken. Ze werd 5e in Brussel met 83 punten, en kreeg van de internationale pers de “populariteitsprijs”.

 

Lees verder

 

In mei 2000 vormde ze, samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal het trio de Dutch-Diva’s. Ook presenteerde zij dat jaar bij Veronica een televisieprogramma met het medium Jomanda. De Diva’s scoorden van hun eerste cd een hit met: From New York to L.A., verder werden ze in 2001 uitgeroepen tot “Beste Comebackgroep” van het jaar en ontvingen ze in 2003 de “Gouden Driehoek” voor hun positieve, jarenlange bijdrage binnen de gayscene.

Naast haar werkzaamheden zette Marga zich jarenlang in als Ambassadrice voor de stichting “Kans voor een kind”, Stichting Gichon (Tsjernobylkinderen) en voor de Zonnebloem regio Twente. In 2014 werd ze door Alzheimer NL gevraagd hun ambassadeur te worden.

In 2010 vierde ze haar 40-jarig “bezig zijn met muziek” met een groots opgezet jubileumfeest in haar woonplaats Denekamp. Het festijn op het plein werd door ruim 7000 bezoekers uit het hele land bezocht. Meidengroep Babe kwam eenmalig bij elkaar en haar soloplaat -Dansen in de zon- bereikte een 8e plek in de Nederlandstalige hitlijsten. In de Nationale Top 100 kwam deze plaat op plaat op 24.

Marga wordt nog veelvuldig gevraagd voor optredens die altijd een feest der herkenning zijn met repertoire als This is my life, Rechtop in de Wind, Listen to the Music, Drunken Sailor, Songfestival Medley, Amsterdam, Dansen in de zon, Country Medley etc. Tevens heeft Marga een speciale seniorenshow voor bejaarden-, verzorgings- en verpleegtehuizen. Ze maakt er een groot feest van met allemaal Nederlandstalige medleys en een heuse bingo waarbij zij zelf voor de prijzen zorgt!

  • Prijs: € 1.995,-

  • Duur: 1 x 30 minuten

Video

Marga Bult

boeken

Wil je Marga Bult graag boeken op jouw evenement of feest? Neem vrijblijvend contact op met Rocket Agency zodat we je alle informatie over Marga Bult kunnen delen. Liever direct contact? Rocket Agency is telefonisch bereikbaar op 088 988 0000 of via e-mailadres agency@rocket.nl.

Nieuws

Nederland is weg van Angels Inc!

Afgelopen maand hebben de dames van Angels Inc. wederom een onvergetelijke indruk achtergelaten na hun deelname ...

Read More back-arrow

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Maak je klaar om mee te zingen met de meest indrukwekkende levensliederen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, ...

Read More back-arrow

Start kaartverkoop John West Live in Ahoy 2024!

Na maanden van hard werken, wordt eindelijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Met trots presenteren we ...

Read More back-arrow