Lee Towers

De man met de gouden microfoon: Lee Towers! Deze zanger heeft zichzelf keer op keer bewezen als één van de beste zangers van Nederland. Een zanger die een enorm belangrijke rol gespeeld heeft binnen de Nederlandse muziek.

Lee Towers is een man waar niemand omheen kan. Al jarenlang staat hij aan de absolute top. Lee Towers is de man geweest – en al zijn collega’s uit het vak zullen het grif beamen – die pionierswerk heeft verricht. Door zeker in den beginne, dwars tegen alle heersende stromingen, principes en goedbedoelde adviezen in, toch uit te pakken met spectaculaire shows, waarop men met recht het predikaat “Internationale Klasse” kon plakken.

Zijn eerste krachttoer vond plaats in november 1980, in zijn eigen thuishaven Rotterdam, waar hij tot veler verbazing de plaatselijke muziektempel De Doelen eerst deed uitverkopen en vervolgens trakteerde op een avondje “Towers”. In de daaropvolgende jaren groeide de uitstraling van dit fenomeen dusdanig, dat het aantal avonden telkens moest worden uitgebreid: van twee tot vier, van vier tot zes, ja zelfs tot acht (twee maal toe). Met name die enorme response stelde Lee Towers in staat om spektakels te presenteren die qua kosten ver uitstegen tot wat er ooit mogelijk was geweest. “De Nederlandse Sinatra”, intussen is ieder muziekliefhebber ervan doordrongen dat deze zanger, ondanks allerlei overduidelijke Amerikaans invloeden, staat voor een zeer eigen identiteit.

 

Lees verder

 

Met respect wordt gesproken over de Rotterdamse zanger/ ondernemer, Lee Towers, die mede daardoor, en zijn vele werk voor diverse goede doelen in de afgelopen jaren, werd onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau. Kortom, een man die zijn dromen waarmaakt! Towers staat bekend als groot Feyenoordsupporter. Zijn liederen Mijn Feyenoord en You never walk alone worden veel gedraaid in De Kuip en zijn echte clubliederen geworden. Als Feyenoord een belangrijke prijs heeft gewonnen, zingt Lee Towers You never walk alone tijdens de huldiging. In 2017 ontving hij de Edison Oeuvreprijs voor zijn enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. In 2018 nam hij deel aan het televisie programma Beste Zangers.

Op 13 november 2019 opende Lee Towers, met het doorknippen van een lint, de naar hem genoemde woontorens in Rotterdam. In december 2021 bracht Lee Towers samen met Anita Meyer in het satirisch televisieprogramma Even tot hier, geïnspireerd door de Corona Crisis, een variant op hun hit Run to me onder de titel Pandemie, wanneer is het over? In december 2022 heeft Lee Towers Tijdens het ‘Muziekfeest van het jaar’ de Troskompas Oeuvre Award ontvangen uit handen van Anita Meyer.

Lee Towers neemt uw publiek mee langs alle hits en hoogtepunten van zijn lange carrière. Natuurlijk zal iedereen, zo hard als ze kunnen, meezingen met ‘You Never Walk Alone’ en ‘Sweet Caroline’ en zullen de aanstekers omhoog gaan tijdens bijvoorbeeld ‘It’s Raining In My Heart’. Ook bekende covers komen voorbij van bv. Elvis of liedjes die hij heeft gezongen tijdens het programma De Beste Zangers. Lee Towers en zijn gouden microfoon zullen u en uw gasten een onvergetelijk optreden bezorgen; hij weet als geen ander hoe een goede show in elkaar zit en maakt zijn optreden met al zijn kennis, ervaring en muzikaliteit een groots succes!

 

  • Prijs: € 7.000,-

  • Duur: 1 x 30 minuten

Video

Lee Towers

boeken

Wil je Lee Towers graag boeken op jouw evenement of feest? Neem vrijblijvend contact op met Rocket Agency zodat we je alle informatie over Lee Towers kunnen delen. Liever direct contact? Rocket Agency is telefonisch bereikbaar op 088 988 0000 of via e-mailadres agency@rocket.nl.

Nieuws

Nederland is weg van Angels Inc!

Afgelopen maand hebben de dames van Angels Inc. wederom een onvergetelijke indruk achtergelaten na hun deelname ...

Read More back-arrow

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Maak je klaar om mee te zingen met de meest indrukwekkende levensliederen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, ...

Read More back-arrow

Start kaartverkoop John West Live in Ahoy 2024!

Na maanden van hard werken, wordt eindelijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Met trots presenteren we ...

Read More back-arrow