Jeroen van der Boom

Niemand kon de afgelopen tien jaar om Jeroen van der Boom (1972) heen. Hoewel hij altijd bekend heeft gestaan als een groot talent en zijn hand niet omdraaide voor een New Jazz album, presentatieklussen, imitaties of optredens als allround entertainer valt met het verschijnen van zijn hit Jij Bent Zo in 2007 alle puzzelstukjes op de juiste plaats. De mega-hit staat wekenlang op één en blijft in de hoogste regionen staan als ook zijn volgende single Eén Wereld de top bereikt. Met zijn platina status bekroonde album Jij Bent Zo zet Jeroen zichzelf definitief op de kaart als veelzijdig talent.

Van der Boom speelt binnen een jaar tweemaal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat en staat vier keer in het voorprogramma van Lionel Richie in het Gelredome. Op het moment dat hij aan nieuw materiaal denkt, vragen de Toppers eind 2008 of hij Gerard Joling wil vervangen. Voor de ArenA concerten, maar ook om in 2009 aan het Eurovisie Songfestival in Moskou deel te nemen. Sindsdien is Jeroen niet meer bij de Toppers weg te denken en staat hij, met René Froger, Jan Smit en Gerard Joling, tijdens de jubileumeditie in 2019, weer in de Johan Cruijff ArenA. Ook met Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome Amsterdam is Jeroen onlosmakelijk verbonden. Als muzikaal leider, presentator en zanger. In 2019 doet hij dit voor de zevende keer en begeleidt hij tijdens dit Nederlands grootste kroegfeest weer veel collega’s op de piano. En staat hij natuurlijk met Roxeanne en André Hazes op het podium.

 

Lees verder

 

De zanger, die ontzettend maatschappelijk betrokken is, zet zich onder andere ook in voor Alzheimer Nederland, Sytske Foundation, Wereld Ouders en Stichting Jarige Job.  Veelzijdig als Jeroen is, richt hij zich in 2010 op zijn televisiecarrière. Hij wordt coach in het RTL4 programma The Voice Of Holland en een jaar later stapt Jeroen over naar SBS6 waar hij programma’s als Lotto Weekend Miljonairs, Wedden Dat Ik Het Kan en Wat Schat Je presenteert. Zijn passie voor muziek weet Jeroen uitstekend te combineren met zijn voorliefde voor televisie. Succesvolle shows als Bloed, Zweet en Tranen, De beste liedjes van, Holland Zingt en Muziekherinneringen brengen al zijn talenten samen.

Toch is het muziekpodium voor Jeroen van der Boom dé plek waar hij zich thuis voelt. De afgelopen jaren heeft hij altijd uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall gegeven en krijgt hij met het nummer Mag ik dan bij jou, drie avonden lang, zestigduizend man in de ArenA doodstil. Jeroen brengt in juni 2015 het lied op single uit en na anderhalf uur tijd heeft hij opnieuw een nummer 1 hit. Op Youtube wordt de opname uit de ArenA maar liefst meer dan zeventien miljoen keer bekeken en bijna vijf miljoen keer gestreamd op Spotify. Een streamingsdienst die voor Jeroen en zijn fans niet meer weg te denken is. Met 1,87 miljoen unieke bezoekers en negen miljoen streams in 65 landen in het afgelopen jaar blijkt dat Spotify belangrijk voor zijn carrière is.

Maar niet alleen online blijkt Jeroen succesvol. Ook zijn theatershow is heel populair. In februari 2017 is zijn eerste solovoorstelling “Dit Ben Ik” in première gegaan. Een theatertour waarin Jeroen zijn veelzijdigheid laat zien. In de show brengt Jeroen zijn grootste en mooiste hits, aangevuld met verzoekjes uit de zaal, anekdotes en uiteraard ontbreken de imitaties van zijn collega’s niet. Dus ook René Froger, Gerard Joling en andere collega’s zijn die avonden langsgekomen. Op verzoek van de theaters en de fans staat Jeroen nu weer in het theater met een reprise tour, Dit Ben Ik 2.0.

Maar ook als zanger blijft Jeroen van der Boom zich ontwikkelen. Voor zijn single Nou is het genoeg laat hij zich beïnvloeden door klassieke muziek. Maar liefst negen weken heeft hij met een team aan deze plaat gewerkt. Met dance-producer John Christian (onder andere bekend van DJ Tiësto) en Han Koreneef bekijkt Jeroen waar muzikaal zijn grens ligt. Geïnspireerd door het wereldberoemde klassieke muziekstuk Toccata en Fuga in D-mineur van Johann Sebastiaan Bach schrijven ze Nou is het genoeg. Daarmee combineert Jeroen als eerste Nederlandse zanger klassiek met pop en dance.

Ook in 2018 blijft Jeroen zichzelf op muzikaal vlak vernieuwen en brengt de single Jij uit. Hiervan is de muziek onder andere gemaakt door Jeroen Rombouts en Joost Jellema, die eerder een Edison heeft gewonnen voor het debuutalbum van Kenny B. Jeroen gaat zelf met zijn eigen band en producer Edwin van Hoevelaak de studio in en nemen de single Deze is voor jou op. Deze single staat al weken in de top 10 van ITunes en wordt volop gestreamd. Op verzoek van diverse radiostations heeft Jeroen ook een speciale Kerstversie opgenomen.

In 2019 brengt Jeroen natuurlijk weer veel nieuwe muziek uit, is hij met veel verschillende televisieprogramma’s op SBS6 te zien en staat hij in april vier keer in een uiterkochte Ziggo Dome met Holland Zingt Hazes en op 31 mei en 1 juni met de jubileumeditie van Toppers in Concert in de Johan Cruijff ArenA.

  • Prijs: € 11.500,-

  • Duur: 1 x 30 minuten

  • Geluid: Inclusief M-set

  • Genre: Nederlandstalig

Jeroen van der Boom

Boeken

Nieuws

Nederland is weg van Angels Inc!

Afgelopen maand hebben de dames van Angels Inc. wederom een onvergetelijke indruk achtergelaten na hun deelname ...

Read More back-arrow

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Maak je klaar om mee te zingen met de meest indrukwekkende levensliederen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, ...

Read More back-arrow

Start kaartverkoop John West Live in Ahoy 2024!

Na maanden van hard werken, wordt eindelijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Met trots presenteren we ...

Read More back-arrow