Frans Bauer

Frans Bauer geldt als een van de succesvolste artiesten van Nederland, maar is ook erg populair in Vlaanderen. Hij onderscheidt zich door zijn herkenbare stem en zijn typische levenslied-nummers. Zijn optredens staan bekend als oergezellig, vol Hollandse hits, een spektakel en altijd met die gulle Bauer lach.

Pas negen jaar oud brengt Frans zijn eerste single uit waarmee hij zelf langs de deuren gaat om deze aan de man te brengen. Als producenten Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg zich met zijn carrière bezig gaan houden gaat het snel. De single Als sterren aan de hemel staan wordt een enorme hit en Frans wordt direct omarmd door een breed publiek. Zijn eerste tour in 1995 Live in Concert is een daverend succes en niet veel later ontvangt hij een Zilveren Harp.

Ook in Duitsland hebben ze onze Frans ontdekt en met het Duitstalige album Liebesbriefe breekt hij er in 1996 door. Het jaar erna gaat Frans een samenwerking aan met Marianne Weber. Dit blijkt een gouden zet want van het eerste album komt de single De Regenboog die een enorme hit wordt.

 

Lees verder

 

En het succes dendert voort. Frans heeft inmiddels zo’n grote schare fans dat een optreden in Ahoy niet kan uitblijven. Zijn eerste show in 1998 wordt twee maal door de TROS op tv uitgezonden en is met meer dan twee miljoen kijkers een waar kijkcijferkanon! Inmiddels staat zijn wassen beeltenis al geruime tijd in Madame Tussaud, zijn veel van zijn albums goud of platina en mag hij in zowel 2000 als 2001 de publieksprijs voor Beste Zanger van het Jaar in ontvangst nemen. In 2004 komen daar nog eens een Gouden Harp en een Edison bij en wordt hij in april van dat jaar door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

Weet u het nog? De televisieserie De Bauers op RTL4? In 2003 is het leven van Frans Bauer en zijn gezin acht weken lang te volgen op tv. De serie wordt een daverend succes en bekroond met een Gouden Televizier Ring. De titelsong van de serie Heb je even voor mij klinkt nog lang na…
Het medium tv heeft Frans ontdekt. Zo presenteert hij een nieuwe reeks afleveringen van Bananasplit bij de TROS en maakt de serie Bauer’s Zigeunernacht waarin hij, samen met broer Dorus, terug gaat naar zijn roots. Een vervolg op het programma wordt gemaakt onder de naam Vive la Frans, waarin Frans gasten ontvangt op een camping in Frankrijk. In 2015 presenteert hij bij de AVROTROS het programma What the Frans?!, waarin hij gewone mensen in het geheim iets laat leren waarmee de familie en vrienden daarna verrast worden.

Begin 2018 presenteert hij in aanloop naar de Olympische Winterspelen de Curling Quiz, waarin bekende Nederlanders curling spelen in combinatie met het beantwoorden van vragen. Tevens is Bauer met zijn gezin te zien in het RTL 4-programma Groeten uit 19xx. Daarna komt hij met een nieuwe serie getiteld Frans Bauer in Amerika, waarin hij samen met echtgenote Mariska de Verenigde Staten bezoekt. Wegens groot succes komt er een vervolg: Frans Bauer in China.
In april 2019 maakt Bauer de overstap van televisiezender AVROTROS naar RTL 4. Hij start als coach van het tweede seizoen van The Voice Senior, wat hem wederom heel goed ligt, en gaat opnieuw met Mariska op reis: De Bauers in Argentinië.

Maar hoe veelzijdig zijn leven ook is, optreden is toch het allerliefste wat Frans Bauer doet!
Dat kan met tape voor ca. 30 minuten, maar ook samen met de Holland Showband, waarmee hij dan 45 minuten optreedt. Frans is zowel voor privéfeesten als voor bedrijfsevenementen te boeken. Optredens tijdens openbare evenementen zijn op aanvraag.

  • Prijs: Op aanvraag

  • Duur: 1 x 30 minuten

Video

Frans Bauer

boeken

Wil je Frans Bauer graag boeken op jouw evenement of feest? Neem vrijblijvend contact op met Rocket Agency zodat we je alle informatie over Frans Bauer kunnen delen. Liever direct contact? Rocket Agency is telefonisch bereikbaar op 088 988 0000 of via e-mailadres agency@rocket.nl.

Nieuws

Nederland is weg van Angels Inc!

Afgelopen maand hebben de dames van Angels Inc. wederom een onvergetelijke indruk achtergelaten na hun deelname ...

Read More back-arrow

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Maak je klaar om mee te zingen met de meest indrukwekkende levensliederen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, ...

Read More back-arrow

Start kaartverkoop John West Live in Ahoy 2024!

Na maanden van hard werken, wordt eindelijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Met trots presenteren we ...

Read More back-arrow