Sieneke

Wie kent Sieneke niet? De altijd goedlachse zangeres is een begrip in de vaderlandse showbizz. Op het podium en op televisie is ze een graag geziene gast. Als kind was ze altijd al bezig met dansen en zingen. Ook toen had ze al een enorme liefde voor het Nederlandstalige lied. Met haar stem wist Sieneke mensen in de harten te raken. Ze werd regelmatig gevraagd voor optredens in het land. Tijdens een feestje in Dordrecht werd Sieneke ontdekt door Marianne Weber, die zich vanaf dat moment voor lange tijd over haar carrière ontfermde.

In tegenstelling tot de mannelijke tegenhangers zijn er in de afgelopen jaren weinig vrouwen landelijk doorgebroken in het Nederlandstalige populaire genre. Misschien zijn ze wel op één hand te tellen. De absolute koningin blijft Mary Serveas, die als de Zangeres zonder Naam, een legende werd. In haar voetsporen volgde Corry Konings en wat later Marianne Weber. Zij wisten met hun volkse muziek en opvattingen een miljoenen publiek te raken. Ze werden onderdeel van de identiteit van alle Nederlanders.

 

Lees verder

 

Het was precies dat stukje identiteit wat door Sieneke, op onvervalste manier, in de spotlight werd geplaatst tijdens het Eurovisie songfestival in Oslo. Tientallen miljoenen mensen zagen haar schitteren op een internationaal podium. De finale haalde ze niet, maar ze vertegenwoordigde Nederland op oprecht trotse wijze en de melodie van haar lied klinkt ook nu nog door in menig hoofd. Precies zoals de tekst van het lied al voorspelde. Sieneke wordt daarom vaak in één adem genoemd met de eerder genoemde iconische zangeressen van het levenslied.

Jaren zijn inmiddels verstreken en Sieneke is inmiddels een volwassen vrouw. Samen met haar man Jan zijn ze trotse ouders van hun kinderen Rosalie en Dani. Ondanks het drukke familieleven is vrolijke Nijmeegse nooit van het toneel verdwenen. Frans Bauer nodigde haar uit als special guest tijdens zijn theatertournee. Een groot succes! Sieneke wist tijdens de 45 concerten de aanwezige fans om haar vinger te winden. Een nieuwe mijlpaal in de carrière van de goedlachse Nijmeegse.

Voor Sieneke was dit het startsein voor het stellen van nieuwe doelen en het maken van nieuwe plannen. Want ondanks de inmiddels indrukwekkende carrière, moet het allemaal nog beginnen. Als je de prinses van het levenslied wordt betiteld, dan ben je aan stand verplicht … “Noblesse Obligé”.

Wij vinden, dat Sieneke, als prinses van het levenslied, niet mag ontbreken in uw programmering. Met haar gezellige repertoire maakt ze van elke partijtje een feestje voor de liefhebber van het Nederlandstalige lied. Het repertoire waarmee Sieneke is te boeken bestaat uiteraard uit Ik ben Verliefd (Sha-la-lie), Hollandse hits maar ook nummers van Marianne Weber.

  • Prijs: € 2.495,-

  • Duur: 1 x 30 minuten

Video

Sieneke

boeken

Wil je Sieneke graag boeken op jouw evenement of feest? Neem vrijblijvend contact op met Rocket Agency zodat we je alle informatie over Sieneke kunnen delen. Liever direct contact? Rocket Agency is telefonisch bereikbaar op 088 988 0000 of via e-mailadres agency@rocket.nl.

Nieuws

Nederland is weg van Angels Inc!

Afgelopen maand hebben de dames van Angels Inc. wederom een onvergetelijke indruk achtergelaten na hun deelname ...

Read More back-arrow

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Maak je klaar om mee te zingen met de meest indrukwekkende levensliederen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, ...

Read More back-arrow

Start kaartverkoop John West Live in Ahoy 2024!

Na maanden van hard werken, wordt eindelijk een lang gekoesterde droom werkelijkheid. Met trots presenteren we ...

Read More back-arrow